LAATSTE NIEUWS 2019

Goedendag allemaal,

Half maart is de Nijkerkse Stichting weer naar Belarus geweest om hulp te verlenen. Ab de Graaf en Chris Benning hebben deze reis weer gemaakt op zoals gewoonlijk voor eigen rekening, giften komen volledig ten goede voor de projecten. Er zijn diverse families bezocht in Brest, Soligorsk, Horostovo en Godsk.

Er zijn diverse families bezocht in Brest , Soligorsk, Horostovo en Godsk.In Godsk was Vlada (gehandicapte jongedame) niet thuis , ze was een week voor wij kwamen opgeroepen door een ziekenhuis in Minsk voor onderzoek en therapie voor ±3 weken. De hulp is achter gelaten bij haar grootouders waar zij 50 weken per jaar woont.

Kzenia (studeert voor jurist) in Brest hebben we ook bezocht, de computer die we in september 2018 voor haar hebben gekocht, de oude van 2005 was verbrandt, werkte snel en naar alle tevredenheid. Deze keer hebben we ook een printer voor haar gekocht zodat zij haar huis werk zelf kan uitprinten en meenemen naar haar school. Serge een vriend van ons heeft alles geïnstalleerd en helpt Kzenia als er problemen zijn met de computer en printer.

Diverse families hebben een voedselpakket gehad. Het tehuis in Kosava is verblijd met veel pampers, scheermateriaal, zeep en schoonmaak middelen voor de keuken.

Voor het project van de 8 jongeren in Kosava (zie Projecten) hebben we weer veel voedsel gekocht zodat ze zelf weer een paarweken kunnen koken. De blindenorganisatie in Ivatsevichi werd verblijd met een bijdrage om voedselpakketten te kopen voor hen die het op dat moment hard nodig hebben. De prijzen stijgen daar elke week terwijl de uitkeringen nog steeds onder de 400 BY roebel (€ 170) zijn. De prijzen kun je vergelijken met de Aldi of de Lidl in Nederland, misschien soms iets goedkoper.

De Nijkerkse Stichting wil proberen om in september weer een reis te ondernemen en weer op diverse plaatsen hulp te verlenen. In ieder geval proberen we weer om voor Ivatsevichi ±100 voedselpakketten (ca. €20 per pakket) voor Kerstmis te regelen.

Mocht u de Nijkerkse Stichting willen ondersteunen, dat kan doormiddel van een financiële bijdrage te doen op NL 90 ABNA 0401 1443 80. Bij voorbaat onze dank hiervoor.

Hartelijke groet,

Chris Benning