In Brest werken we sinds 2001 samen met de City Mothers Assocation to help Chernobyl Children. Dit is een organisatie die 300 honderd kinderen helpt in de leeftijd tot 18 jaar. Deze voorzien wij o.a. van multivitamines, kleding, toiletbenodigdheden, enz. enz.

Dokter en voorzitter nemen de medicijnen in ontvangst

"Eindelijk krijg ik een nieuwe van de Nijkerkse stichting!"

Vanaf 2003 helpen we het Tsjernobylkinderziekenhuis in Brest, hier worden ook de 300 kinderen (van de organisatie) regelmatig onderzocht op diverse ziektes.
We brengen er babyvoeding, medicijnen, verbandmateriaal, babykleding, beddengoed en speelgoed.

Het uitladen van de medicijnen voor de polikliniek in Brest

Dank zij een financiële sponsor uit Nijkerk kregen alle 300 kinderen in oktober 2003 een levensmiddelen pakket van 9 kilo.

Uitdelen levensmiddelen paketten

In april 2002, heeft de organisatie uit Brest ons in contact gebracht met een vrijwilligersproject, waar de jeugd opvang vind na schooltijd. Zij leren hier onder andere hout bewerken. Onze Stichting ondersteunt dit project door middel van houtwerkers gereedschap, en een goed gevulde EHBO trommel.
Jongens aan het houdsnijden na schooltijd
Jongens aan het houdsnijden
Een uniek stukje Russisch handsnijwerk...
De leraar houtbewerking toont trots het resultaat (30 Russische kabouters) van vele uren houtsnijden
De Stichting Tschjernobyl Kinderhulp Nijkerk koopt deze kabouters aan om ze in Nederland te verkopen. Onder andere met de opbrengst hiervan wordt het werk van onze stichting gerealiseerd.
Lekker koek eten uit Nijkerk...
Na gedane arbeid is het goed eten en drinken bij een gastgezin waar we overnachten en verblijven