Via de organisatie INTERNATIONAL FUND “CARE FOR CHILDREN” uit Minsk werd ons om hulp gevraagd om een weeshuis te helpen met 185 kinderen van 3 tot 18 jaar.

Ons eerste gesprek was in Minsk in oktober 2002 met de voorzitter van de organisatie Swetlana Cherkaoui en haar man Boris A Kolobaev.
We hebben toen afgesproken dat we in het voorjaar van 2003 naar Belarus zouden komen en dan naar het weeshuis in Rudenzk zouden komen.
In gesprek met Swetlana Cherkaoui en haar man Boris A Kolobaev
Namens de Stichting neemt voorzitter Chris Benning (staand) een Russisch handgemaakt geschenk in ontvangst
De ingang van het weeshuis van Rudenzk
We zijn daar eerst gaan kijken over hoe we het beste hulp kunnen verlenen.
Bij aankomst in april 2003 in de sneeuw en ± 5 graden vorst werden we door de kinderen en de directeur heel vriendelijk ontvangen. Als eerste hulp hadden we tuinzaden, speelgoed, schoolmateriaal en kleding meegenomen.
De keuken van het weeshuis
De onderdirecteur (links) en de directeur (rechts) van het weeshuis zijn blij met de goederen uit Nijkerk
Dit overkomt je niet iedere dag...
We leveren aan het weeshuis in Rudenzk ook gereedschappen (o.a. boormachines, handzagen, beitels, decoupeerzagen) voor de interne technische vakopleiding (vergelijkbaar met onze LTS-opleiding). Een modern lasapparaat staat nog op het wensenlijstje...
Zo ziet een Russisch 'lasapparaat' eruit
In het houtlokaal wordt het houtbewerking gegeven. Hun gereedschappen zijn hard aan vervanging toe, en we doen onze uiterste best om vanuit Nijkerk nieuwe gereedschappen naar Rudenzk te brengen. Mocht u ons kunnen helpen, neemt u dan contact met ons op.
Het houtlokaal van het weeshuis in Rudenzk
 
Allemaal blij (zelfs de directeur van het weeshuis)!
Het weeshuis staat aan de buitenkant van het dorp en is eigenlijk een heel klein zelfstandig staatje. Ze moeten zichzelf onderhouden dus ook hun eigen eten verbouwen (vandaar tuinzaden), ze hebben 6 koeien en ongeveer 30 varkens.
De kinderen slapen er gaan er naar school en verblijven er dus 24 uur per dag.